Generationsmöten och sommarutflykt

Igår var vi i Vetlanda och hälsade på Nils farfar. Men innan vi får dit stannade vi för en fika hos min mormor (det borde väl bli Nils gammelmormor då va). Där fick vi flera sorters bullar och kakor och pratade om ditten och datten. Det är faktiskt rätt så roligt att se dem tillsammans eftersom det ju är rätt så många generationer emellan. Men åldersdiskriminering finns uppenbarligen inte hos bebisar. 
 
Hos Nils farfar började vi också med en fika, och det var inte utan att man började känna sig en smula sockersjuk. Sedan tog Nils och hans mamam en promenad medan jag och min pappa passade på att byta några lampor på bilen. Eller i ärlighetens namn så gjorde jag inte så mycket. Bilar och jag har aldrig varit kamrater. Nils fick några fina presenter av sin farfar, bland annat ett musik set (ondskefult inte sant). Settet innehöll en Xylofon, tambourine, skramlande ägg och några klappinnar. Nils verkar gilla den färgglada Xylofonen mest så det har blivit en del plingande och plongande idag. Innan vi for hemåt åt vi lite pannkakor och jordgubbar. Även Nils hackade i sig lite pannkaka. 
 
Annat nytt som kan vara värt att skriva om är att det nu märks väl att Nils utforskar både nya fonem och ljud. Han har även börjat förstå sig på det där med grimascher, i alla fall gör han egna konstant. Det verkar också vara feedbackrelaterat för om man skrattar åt honom så börjar han själv att skratta och fortsätter med sina tokerier. 
 
Imorgon ska vi åka till Rimforsa där Nils mormor, morfar och mostrar bor. Då blir det bland annat fiskefänge och grillkväll. Så där har vi något att se fram emot. 
 
Jo men visst. Fast snart får han nog åka i vagnen istället. Det blev mest dråpligt allt ihop. 
 
Nils sitter med sin farfar i trädgården.
 
Nils tillsammans med gammelmormor.
 
Nils upptäcker gammelmormor.
 
Tandem-grimascher. 

Kommentera här: